Velkommen

Til læring i respektfuld kommunikation mellem hunde og deres mennesker.

Hvorfor vælge HundeAmbassaden?

Hundetræning handler om kommunikation og samarbejde – ikke kun mellem hunden og dens ledsager, men også med instruktøren. Det er derfor meget vigtigt, at man føler sig tryg, hørt og forstået, så er det også lettere at lære.
Der er stor forskel på instruktører, selvfølgelig er der det, vi er helt almindelige mennesker. Det kan derfor godt betale sig, at lede efter ”den der passer bedst”. Værdierne skal være i orden og vi skal helst have dem tilfælles for at få et godt samarbejde om, det der betyder noget, nemlig, jeres HUND.

Jeg er ærlig og klar i min kommunikation, jeg er levende og tilstede. Vi skal have det godt og sjovt når vi er sammen.

De øvelser jeg arbejder med, anvendes for at lette hverdagen og kommunikationen med hundene, øvelserne/opgaverne skal være værdige for hundene – det er altså ikke alene for øvelsernes skyld. Øvelserne skal gøres til vane, så vi rent faktisk anvender dem i hverdagen og ikke kun bruger dem, når vi er i en læringssituation. Hundene lærer af alt de udsættes for, ikke kun af det vi gør i træningsøjemed.

At tilbringe tid sammen med hunden er en investering i jeres liv sammen de næste, omkring, 15 år, så det betaler sig at komme godt fra start. Tid sammen er lig med oplevelser, som styrker jeres bånd når oplevelserne er positive.

Hvorfor eksisterer HundeAmbassaden?

Hvis vi skal leve sammen, hunde og mennesker, er vi nødt til at forstå hinanden. Vi skal kommunikere ordentligt for at komme godt ud af det sammen. Derfor er min mission, at lære så mange mennesker som muligt, om hundenes sprog. En del af hundens sprog er fx at gø, det er dens stemme og det kan vi ikke tage fra den, men vi kan lære at forstå hvorfor hunden gør og hvad det betyder, det er nemlig ikke altid det samme. Når vi forstår sproget, kan vi lytte og handle ud fra hvad hunden signalerer, i stedet for at kommandere og tvinge, som man hurtigt kommer til, når man ikke forstå. Vi kan på mange punkter sammenligne hunde med børn og gør vi det, kan det nogle gange hjælpe os til at forstå hundens handling. Meget hurtigt vil hunden begynde at fortælle endnu mere, når de føler sig forstået og respekteret. Det er helt fantastisk at se og derfor eksisterer HundeAmbassaden.

Hvad ønsker HundeAmbassaden at ændre?

Den måde vi lever på med vores hunde, er heldigvis blevet meget bedre i Danmark og i norden især. Hundene er inde i vores hjem, oppe i seng og sofa og det er dejligt vi inkluderer dem mere – fysisk tryghed er vigtig. Jeg ved det kan blive endnu beder rent mentalt. Vi har efterhånden så meget viden omkring læring, følelser, hjernen osv. Vi ved at hunde, ligesom os, har det limbiske system, som, blandt andet, styrer vores følelser. Alene på den baggrund kan vi sætte os meget ind i hvad hundene må føle i forskellige situationer – og det forpligter. Vi kan altså ikke længere sige ”nåh det vidste jeg ikke”.
Jeg ønsker at vi, sammen, skal give hundene et bedre og mere frit liv med tillid, forståelse og tanker bag vores handlinger, for at undgå ”det plejer jeg at gøre”, “sådan har jeg altid gjort”, “det er godt nok”.